НОВИНИ/ Moët & Chandon представя Moët Ice Impérial, първото и единствено шампанско в света, специално създадено да се консумира с лед

news-01.07-Shampansko

От July 1, 2013 : Moët & Chandon представя Moët Ice Impérial, първото и единствено шампанско в света, специално създадено да се консумира с лед

news-01.07-Shampansko
Moët & Chandon е шампанското на блясъка и успеха още от 1743 година
Известно със своите постижения и новаторски начинания и ритуали, Moët & Chandon споделя магията на шампанското с целия свят. Синоним на най-почитаните традиции и най-модерните удоволствия, Moët & Chandon отбелязва най-триумфалните моменти в живота с величие и щедрост вече почти 270 години.
Moët Ice Impérial представлява ново измерение в категорията шампанско, като остава вярно на богатото наследство на Moët & Chandon, на изключителните познания за производство на шампанско и на легендарния новаторски дух на марката. Създаден от най-знаковите лозя на Moët & Chandon, новият бленд е майсторски сътворен от главния енолог Беноа Гуез, за да се постави акцент върху ледената свежест и интензивни плодови вкусове на тропически плодове с оригинална нотка на сладки, червени плодове.
“Moët Ice Impérial разчупва традициите за консумация на шампанско. Moët Ice е създадено, за да предложи ново свежо шампанско преживяване, като остане вярно на познатия и почитан от векове стил на Moët & Chandon. С интензивен, плодов и свеж вкус, Moët Ice Impérial представлява не само символ на празника през лятото, но и ново измерение в категорията шампанско.”, коментира Беноа Гуез.
Бутилирано в луксозни бели бутилки с отличителна черна лента на гърлото, златен етикет и сребърен дизайн, Moët Ice Impérial е пример за елегантността, блясъка и новаторския дух на марката Moët & Chandon, които преобръщат общоприетите стандарти в консумацията на шампанско.
Moët Ice Impérial има интензивен аромат на тропически плодове като манго и гуава в съчетание с обилни сочни аромати на узрели нектарини и оригинална нотка на малини и цариградско грозде.
Вкусът е перфектно балансиран между плътност и свежест, съчетаващ сладки и сочни вкусове на свежа плодова салата с очарователната сладост на карамел и сладко от дюли преминаващ в пикантни и свежи нотки на грейпфрут, джинджифил и тоник.
Създадено специално, за да бъде консумирано през деня, Moët Ice Impérial е идеално за дневни срещи с приятели в най-модните места на лятото – от плажните клубове на Акапулко, Рио де Жанейро и Сен Тропе, ВИП терасите на покривите в Лос Анжелис и Сидни до круизи в Карибско море, а вече и в най-модните летни барове и клубове в София и по българското Черноморие.
Moët Ice Impérial се сервира в голяма чаша за каберне. Формата на чашата увеличава усещането за изключителна свежест. За още повече свежест, може да се добавят листа от мента, резенче краставица или кора от бял грейпфрут по избор.
“С Moët Ice Impérial Moët & Chandon създават нов повод за консумация на шампанско извън обичайните поводи”, коментира Даниел Лалонд, президент и главен изпълнителен директор на Moët & Chandon. “За първи път едно шампанско е създадено специално, за да се сервира с лед, идеалното допълнение на слънчеви летни следобедни срещи с приятели край морския бряг.”, продължава той.
Със своята изключителна свежест и интригуващ вкус, с отличителната си и елегантна визия в тон с луксозните летни дестинации и стилните плажни партита, Moët Ice Impérial е шампанското абсолютен хит на лятото.

capital.bg