НОВИНИ/ FlyKly превръща обикновения велосипед в електрически и тежи само 4 кг

FlyKly_01

От October 18, 2013 : FlyKly превръща обикновения велосипед в електрически и тежи само 4 кг

FlyKly_01
Младата компания FlyKly в момента набира средства чрез Kickstarter за въвеждане в търговската мрежа на комплект, който превръща обикновения велосипед в електрически – просто, лесно и бързо

Основателят на фирмата Нико Клансек се занимава с електрически велосипеди от2011 г. насам. Той бързо осъзнал нуждата да се предложи възможност класическите велосипеди да се превърнат в електрически. Затова бързо разработил своя първи прототип.

Този тип комплекти се разработват и от други предприемчиви хора и организации. Принципът е прост: батерия, мотор и контролер се монтират на колелото. В този случай – на задното колело.

FlyKly е разработила същата технология и се надява да започне да я продава през следващата година. Комплектът тежи 4 кг и има 250W мотор, който позволява скорост от 25 км/ч и пробег до 50 км.
FlyKly работи чрез смартфон приложение, което комуникира с колелото чрез Bluetooth.

FlyKly може да се инсталира на велосипедасамо за няколко минути. Предлага се в 8 цвята (бял, черен, сив, син, червен, зелен, жълт, розов) и два размера – 26 и 29 инча. Зареждането отнема 2 до 3 часа, а живот на батерията е 1000 цикъла.

greentech.bg