НОВИНИ/ Футуристичен учебен център ще сплотява студентите от университета в Сингапур

NanyangUniversityLearning-Hub_Thomas-Heatherwick1

От August 14, 2013 : Футуристичен учебен център ще сплотява студентите от университета в Сингапур

NanyangUniversityLearning-Hub_Thomas-Heatherwick1
Сградата е носител на наградата Green Mark Platinum за устойчивост от правителството на Сингапур

Британският дизайнер Томас Хийтъруик е успял да отговори на очакванията на Технологичния университет Нанянг в Сингапур, проектирайки  учебен център, който насърчава сътрудничеството, общителността и чувството за единност. Учебният център е част от проект за 360 милиона лири и е първата нова разработка в кампуса от двадесет години насам.

С идеята, че коридорите създават социално разделение и изолация, новият учебен център обединява 55 учебни стаи в структура без никакви конвенционални коридори. По същия начин сградата не разполага и с традиционен главен вход. Вместо това студентите могат да влизат от всяка страна на сградата в голямо централно пространство, което свързва всички отделни „кули“ в едно цяло. Всяка кула се състои от „купчина“ класни стаи, които стъпват една на друга, и с градини на някои етажи.

Освен, че е пространство без ъгли и без йерархия, този учебен център е и пример за екологично строителство. Сградата изобилства от много естествена светлина и зелени площи. Носител е на наградата Green Mark Platinum за устойчивост от правителството на Сингапур. Наградата се дава след подробен анализ, който включва международно признатите най-добри практики в екологичното проектиране и изпълнение.

greentech.bg