НОВИНИ/ Топ световни бизнесмени искат да променят разбирането за бизнеса, природата и природата на бизнеса

B_Plan-news-13.06

От June 13, 2013 : Топ световни бизнесмени искат да променят разбирането за бизнеса, природата и природата на бизнеса

B_Plan-news-13.06
Сър Ричард Брансън и шефът на Puma Йохен Зайц стартираха нова инициатива, наречена „Отбор Б“
Сър Ричард Брансън и шефът на Puma Йохен Зайц стартираха нова, мащабна нестопанска инициатива, наречена „Отбор Б“, чиято цел е насърчаване на нов набор от прогресивни бизнес ценности, при които приоритет имат хората и планетата наред с печалбата.
Групата обединява множество изявени и световноизвестни лидери от бизнеса и политиката. Сред тях са Ариана Хъфингтън, Пол Полмън от Unilever, Ратан Тата от Tata Group, председателят на Фондацията на ООН Кати Калвин и бившият ирландски президент Мери Робинсън. Тези така наречени „Б-лидери“ се ангажираха да работят за разработването на „План Б за бизнеса, който се стреми да отговори на нарастващите предизвикателства пред бизнеса и обществото – високата безработица, неравенство в световен мащаб, неустойчивото използване на природните ресурси.

„Днес ние искаме да започнем глобален разговор за „План Б за бизнеса“, каза съоснователят на групата сър Ричард Брансън в изявление. „Ние работим с правителствени агенции, социалния сектор и бизнес лидери, за да успеем да преборим някои от привидно най-неразрешимите предизвикателства. Искаме да слушаме, да научаваме и споделяме с другите за изграждането на предприятия, които правят това, което е правилно за хората и за планетата.“

Целта на новата група „не е нищо по-малко от това да предефинира начина на функциониране на предприятията“, според Зайц. „Бизнесът е неразделна част от обществото, но също така е създал повечето от отрицателните екологични предизвикателства на този век“, каза той. „Б-отборът ще помогне да се катализира преходът от съществуващото краткосрочно, неустойчиво мислене към дългосрочния интерес на хората, планетата и икономиката като цяло. Справянето с тези три предизвикателства е отправна точка за „План Б“.

„Еволюцията на бизнес лидерство от фокуса върху краткосрочните печалби към нещо по-дългосрочно е от съществено значение за бъдещето поколение лидери”, заяви Ариана Хъфингтън. „Имаме нужда от „План Б“ за начина, по който управлявава бизнесът по света, като се започне с ръководството начин, насочен към благополучие, мъдрост и устойчив успех.“

greentech.bg