НОВИНИ/ Очите ни стават огромни след 100 000 години

ogromni ochi-news-07.06

От June 7, 2013 : Очите ни стават огромни след 100 000 години

ogromni ochi-news-07.06
Покоряването на космоса ще доведе и до увеличаване на ноздрите
Главите и очите на хората ще станат значително по-големи в следващите няколко десетилетия. В това ни убеждават учени-генетици и американският художник Николай Лам, който представя своята визия за еволюцията на човека в близко бъдеще.
Много от чертите на човешкото лице могат да се променят с помощта на генното инженерство, но някои особености ще бъдат резултат именно от естествената еволюция, пише Forbes.
Главите на хората ще стават по-големи, в резултат на увеличаването на мозъка. След 60 до 100 хиляди години човекът ще трябва да колонизира Слънчевата система, което няма да стане без тъмно пигментирана кожа, която да го пази от ултравиолетовото излъчване.
Уголемените очи, защитени с дебели клепачи, ще помогнат на хората да се пригодят към недостатъчната слънчева светлина. Големи ноздри пък ще облекчат дишането извън пределите на Земята.
Благодарение на генното инженерство хората ще могат да избират симетрични черти за лицата си. Наноимпланти в очите и под кожата ще позволят на човека да управлява устройства за свързване и развлечения.

technews.bg