НОВИНИ/ Нови еко-коли от Renault и Toyota дефилират на Автосалон 2013

Toyota_Prius_Plus_at_Sofiamotorshow_2013-news-14.06

От June 14, 2013 : Нови еко-коли от Renault и Toyota дефилират на Автосалон 2013

Toyota_Prius_Plus_at_Sofiamotorshow_2013-news-14.06
Нови екологични автомобили дефилираха днес на Автосалон 2013 в Интер Експо Център в София
Renault прави силно впечатление още на входа на изложбения център с демонстрациите на своя “индивидуален” електрически модел Twizy – с неговите врати-”крила” – около който се събират нетърпеливи мераклии за тест-драйв. По-впечатляващ е обаче дебютът на електрическия модел Kangaroo в двете му версии – като пътнически и като товарен автомобил. Той вече е достъпен за корпоративните автопаркове у нас. Предимство на колата е поддръжката, която се осигурява от Renault за батериите – фирмата поема цялата грижа за батериите и ги подменя при достигането на определен спад на капацитета. По-конкретно, при спад на капацитета под 75% фирмата сменя батерията с нова.
Налице е и първата сделка с товарния електромобил – 20 товарни електрически Kangaroo ще разнасят пратките на куриерската фирма Speedy.

От френската фирма гордо подчертават, че вече покриват целия спектър потенциални потребители – от отделния еко-ентусиаст през семейството до корпоративните организации.

Toyota Prius Plug-in е другата впечатляваща новост от еко-потока по време на Автосалон 2013. Различното тук е, че – за разлика от всички досегашни модификации на Prius – колата може да се презарежда чрез включване в електрическия контакт. Всички досегашни модели на Prius са изцяло хибридни, т.е. не включват директно електрическо зареждане.

Зареждането на Prius Plug-in става за час и половина и осигурява 25 километра пробег в изцяло електрически режим. За час и половина зареждане при 220 волта колата „изяжда“ около 3 киловатчаса, посочиха от Toyota – т.е. по-малко от 60 стотинки, което е добра цена за пробег от 25 км. (около 2 лева за 100 км).
Едновременно с това Toyota обяви дебюта на Prius+, дългоочаквания седемместен пълен хибрид, който се продава, наред с останалите хибридни модели на колата, с условия на финансова преференция у нас.

С Prius+ хибридната гама на Toyota се обогатява с още един модел – първият седемместен ван, пълен хибрид в Европа с комбиниран разход 4.1 л/100 км и CO2 емисии 96 г/км. Prius+ ползва право на данъчен кредит, 2500 лева хибридна преференция от Toyota, безплатно техническо обслужване за 5 години или 100 000 км, както и специалните лизингови условия на Toyota Hybrid Optimal Leasing.

greentech.bg