НОВИНИ/ Нестандартна книга навлиза в образованието

nikola-raikov-news-06.06

От June 6, 2013 : Нестандартна книга навлиза в образованието

nikola-raikov-news-06.06
Приказка – игра на Никола Райков развива фантазията на децата

Дебютната книга на Никола Райков “Голямото приключение на малкото таласъмче” предизвика интерес на педагози от цялата страна, заради нестандартния си подход към най-малките.
Книгата е първата авторска “приказка-игра” в света и според автора й тя “развива фантазията на децата, учи ги да правят избор и да поемат лична отговорност”. Книгата е уникална и с това, че не съдържа отрицателни персонажи и събития.
Поне двадесет училища и градини ползват книгата, твърди Никола Райков. Те могат да са и много повече, тъй като авторът няма пряка контрол върху разпространението на книгата. Райков е предоставил безплатна електронна версия на книгата си на сайта prikazka-igra.com, който сам е създал.
“Имам в класа си дечица, чиито родители нямат възможност за екстри от рода на списания, игри, книжки”, споделя Йорданка Първанова, учител в СОУ “Любен Каравелов” в Димитровград. ”Тази книга е изключителна! Това е най-доброто до този момент, което можем да предложим на децата!”, коментира Пламена Иванова, трети курс по предучилищна педагогика в ПУ “Паисий Хилендарски”.
Никола Райков е завършил информационни технологии в САЩ. Първоначално той създава книгата за тригодишния си син, но по-късно решава да я популяризира и сред другите деца и преподавателите.

technews.bg