НОВИНИ/ Курортното селище Алтера е изградено от транспортни контейнери

Alterra-Pinamar-Resort-11

От July 17, 2013 : Курортното селище Алтера е изградено от транспортни контейнери

Alterra-Pinamar-Resort-11
Настаняването в Алтера е замислено така, че да поддържа тясна връзка между човека и природата

Алтера е курортно кътче тип „луксозен къмпинг“ близо до плажа в Пинамар, Аржентина, което съчетава отдих на открито, изкуство и устойчив стил. Курортът се хвали като място за къмпингуване с комфортен стил, като използва стари транспортни  контейнери за частните кабини – стаите на гостите. Умело и семпло обзаведени, тези контейнери-каюти разполагат с колоритен интериор и ярка дневна светлина, нахлуваща през широките прозорци.

Пинамар е морски курорт, разположен около 350 километра южно-източно от Буенос Айрес. Пейзажът е доминиран от гъсти борови гори. Първоначално курортът е бил картинна галерия, чиято фънки и колоритна основна галерия е построена от местен архитект – Клориндо Теста. За да се превърне от арт галерия в хотел някои от пространствата са променени и превърнати в стаи, като са добавени две нови, частни „кабини“ в гората. Нито едно дърво не е било увредено при поставянето на кабините между дърветата. Основната сграда все още функционира като галерия, която сега се намира на първия етаж.

Пространството запазва своето артистично и фънки звучене, а стаите могат да се използват като ателиета, ако човек иска да си организира арт-ваканция. Контейнерните кабини са създадени чрез поставяне на два 20-футови контейнера един до друг под ъгъл, като всеки от тях има отопление, охлаждане, кухненски бокс, баня и самостоятелна тераса. Контейнерите са били закупени от пристанището на Буенос Айрес, а изолационните им панели са изработени от рециклирани материали.

Настаняването в Алтера е замислено така, че да поддържа тясна връзка между човека и природата. В същото време запазва лукса и комфорта на класен хотел. Затова той попада в категорията „луксозен къмпинг“. Комплексът разполага с басейн, заобиколен от „палуба“ от рециклирана дървесина, има магазин за органични материали и магазин за бои, както и зала за масажи.

greentech.bg