НОВИНИ/ Бухалски кафенета са най-новата мания в Токио

fukurou_cafe_01

От November 11, 2013 : Бухалски кафенета са най-новата мания в Токио

fukurou_cafe_01
Хората в Токио могат да изпият по чаша чай, докато се любуват на едни от най-величествени птици
Токио, един от най-големите и най-високотехнологични метрополиси в света, е известен с някои свои страности и една от тях са котешките кафенета – тематични ресторанти, където хората могат да се насладят на котешката компания. Сега обаче най-новата тенденция, която завладява улиците на Токио, са бухалските кафенета. Там хората могат да изпият по чаша чай, като се любуват на тези величествени птици.

Наречени „фукуру кафенета“ на японски, тези места предлагат тематични храни и напитки, свързани с бухалите, и станаха много популярни от миналата година насам, от откриването на „Фукуру но Мисе“ („Бухалски магазин“), „Тори но Иро кафе“ (Кафенето с птиците“). Сред новите заведения има „Фукуру сабу“(„Бухалска чайна“) и ред други.

Според News.com.au, тези кафенета имат стриктни политики за отношението към птиците и поведението в самото заведение. Все пак на някои места на посетителите е разрешено да докосват птиците.

Сложността на „етикета“ в заведенията се състои в това, че хората и совите обикновено не се срещат заедно – така че това е необичайно преживяване и за двете страни. Клиентите в кафенетата често се редят в редици, за да гледат бухалите  – а твърде много хора вътре в един момент може да уплаши пернатите любимци. Затова има строги правила, които трябва да се спазват, включително да не се пипат птиците (освен в присъствие на персонала), да се дезинфекцират ръцете преди и след докосване на бухал, да не се използва светкавицата на фотоапарата, да не се говори високо.

Популярността на тези животински кафенета без съмнение е подхранвана от факта, че в много апартаменти Токио е забранено отглеждането на домашни любимци. Концепцията обаче вече е подхваната в световено мащаб. Котешки кафенета вече има в Испания, Германия, Унгария и Париж.

greentech.bg